In deze blog ga ik uitleggen hoe je op een veilige en passieve manier kunt beleggen in indexfondsen met als onderliggende assets aandelen en obligaties. Dit doe ik door een indexfonds te bekijken, het indexfonds van InDelta. Dit is een reclame. Raadpleeg het prospectus en het essentiële informatiedocument van InDelta voordat je een beleggingsbeslissing neemt. Je ziet wat InDelta precies is, hoe je kan starten met investeren / beleggen in indexfondsen met InDelta en wat het rendement kan zijn.

Wat is een indexfonds

Een indexfonds is een beleggingsfonds van een particuliere partij of een op de beurs verhandeld fonds. Deze indexen zijn vooraf ontworpen om vooraf ingestelde regels te volgen. Zodat het fonds een bepaald mandje met onderliggende beleggingen volgt. Dit kunnen verschillende onderliggende assets zijn. zoals aandelen en obligaties. Deze indexfondsen zijn gediversifieerd, omdat er een grote hoeveelheid verschillende aandelen of obligaties in deze fondsen zitten. Er kan ook een combinatie van obligaties en aandelen in een index zitten.

Investeren met InDelta

InDelta is een vernieuwende beleggingsinstelling. Zij hebben al ruim 14 jaar gespecialiseerde ervaring in producten voor vermogensopbouw en het beheren van beleggingsfondsen. Zij gaan de strijd aan met banken en vermogensbeheerders. InDelta heeft een simpele en verantwoorde beleggingsoplossingen tegen uitzonderlijk lage kosten. Hun missie is het vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk maken.

Wij geloven niet in de traditionele indices, die zijn niet goed gespreid. Daarom heeft InDelta een eigen indexfondsen gemaakt, met alle goede elementen van indexbeleggen, maar wel gelijk-gewogen. Dit moet zorgen voor een betrouwbaar en stabiel resultaat. Zie het als een verdedigingssysteem tegen de golven. Daar kun je altijd op vertrouwen.

Waarom index beleggen

Bij actief beleggen gaat het om kopen en verkopen van assets met als doel een hoger rendement te behalen dan het marktgemiddelde. Actieve beleggers of actieve beleggingsfondsen proberen dit te doen door de beste assets te selecteren en deze op het beste moment te kopen of te verkopen. Bij passief beleggen wordt een asset gekocht met de intentie om deze voor een lange periode aan te houden. De keuze voor deze asset is niet gemaakt op basis van verwachtingen en bij ontwikkelingen op de korte termijn. Passieve beleggers gaan uit van positieve rendementen op de lange termijn.

Beurzen zijn niet te voorspellen. Met indexbeleggen laat je het beleggingsbeleid niet regeren door onrust op de financiële markten. Met het passief beleggen van indexbeleggen bouwt u juist op een passieve manier gespreid vermogen op voor de lange termijn.

Naast passief biedt beleggen in indexfondsen nog andere voordelen:

 • De beste spreiding
 • Minder risico
 • Lage kosten, dus meer rendement

Voor wie en met welk doel

Bij InDelta is vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk, voor ieder doel en zonder minimum inleg. Bij InDelta kun je als particulier beleggen en als ouder met kinderen. Ook is het mogelijk om als bedrijf of als stichting en vereniging te investeren. Alles wat groot eindigt is ooit klein begonnen. Zo is het mogelijk om bij InDelta al te investeren vanaf €1,-. Deze rekening is altijd opzegbaar en er zijn geen openingskosten en beëindigingskosten.

Voor welk doel?

Een doel is heel persoonlijk. Enkele voorbeelden van veel voorkomende doelen:

Hoe werkt het

Er zijn 2 manieren om je portefeuille met InDelta Indexfondsen samen te stellen. Optie 1 is zelf bepalen in welk indexfonds je voor welk percentage wilt beleggen. Optie 2 kies zelf de verhouding tussen risico en rendement door te kiezen voor 1 van de 3 modelportefeuilles: Defensief, Neutraal of Offensief.

Je kunt op elk moment gratis je portefeuille aanpassen. Ongeacht of je zelf jouw portefeuille hebt samenstelt of kiest voor 1 van de 3 modelportefeuilles.

Maandelijks inleggen

Door maandelijks een bedrag in te leggen spreidt je de risico’s en kan uw vermogen automatisch groeien zonder dat je er omkijken naar hebt. Je betaalt bovendien geen aankoopkosten. De maandelijkse incasso kunt je op ieder gewenst moment activeren, verhogen, verlagen of stopzetten. Tevens is het mogelijk om geautomatiseerd beleggen. Door een automatische incasso in te stellen kun je eenvoudig beleggen zonder dat je daar naar hoeft om te kijken.

Gelijk-gewogen indexfondsen

Totaal zijn er 9 unieke indexfondsen ontwikkeld die samen het hele beleggingsuniversum vertegenwoordigen.

De traditionele beursindices zoals de Dow Jones Index of AEX Index zijn niet zeer gespreid. Deze indices zijn samengesteld op basis van marktkapitalisatie. Dit houdt in dat het bedrijf met de hoogste beurswaarde de grootste procentuele weging krijgt. Hierdoor ben je onnodig afhankelijk van slechts enkele bedrijven of sectoren.

Wist u dat de AEX voor 15% bestaat uit Royal Dutch Shell en Dow Jones voor 20% uit technologiebedrijven!

De indexfondsen van Indelta zijn samengesteld op basis van het ‘gelijk-gewogen’ principe. Dit betekent dat alle aandelen en obligaties binnen het indexfonds dezelfde weging krijgen. Ieder fonds heeft 50 effecten en dus is elk effect voor 2% opgenomen. Sectoren worden ook evenredig verdeeld

Modelportefeuilles

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken kun je kiezen uit drie modelportefeuille. Met één druk op de knop heb je direct een breed (en wereldwijd) gespreide portefeuille. Bovendien kunt je zo gerichter naar uw financiële doel toe werken of geleidelijk risico afbouwen. De drie modelportefeuilles: defensief, neutraal en offensief.

 • Een defensieve belegger kiest voor meer zekerheid door hoofdzakelijk te beleggen in obligatie indexfondsen. Het verwachte rendement bedraagt op lange termijn ongeveer 3% per jaar. De beleggingshorizon is vaak korter (<3 jaar).
 • Een neutrale belegger kiest voor een mix van obligaties en aandelen indexfondsen. Dit profiel zou op langere termijn een rendement van 5% per jaar moeten kunnen opleveren. De beleggingshorizon is gemiddeld (4-8 jaar).
 • Een offensieve belegger kiest bewust voor aandelen indexfondsen omdat de verwachte opbrengsten op langere termijn ook het hoogste zijn; zo’n 8% op jaarbasis. De beleggingshorizon is daarom meestal lang (> 8 jaar).

Kosten

Kosten hebben grote invloed op je rendement. Hoe lager de kosten, hoe meer vermogen je opbouwt. Bij InDelta kunt je daarom vermogen opbouwen tegen uitzonderlijk lage kosten. Alleen zo kan uw vermogen optimaal groeien.

Kostenoverzicht

 • 0,5% beheerkosten per jaar
 • 0,07% overige fondskosten per jaar
  Dit zijn kosten die gemaakt worden om het beleggingsbeleid (zoals de jaarlijkse herweging) uit te voeren en om dividendlekkage te voorkomen.
  De kosten (in totaal 0,57%) worden verrekend in de koers van de indexfondsen. 
 • Geen aan- en verkoopkosten
  Investeren, onttrekken of de samenstelling van uw portefeuille wijzigen is gratis.
 • Geen service-fee of bewaarloon
  Een rekening aanhouden is gratis.

Geen verborgen kosten

Bij sommige aanbieders zijn er verborgen kosten. Kosten die niet vooraf inzichtelijk worden gemaakt. Maar na het open van de rekening er opeens wel zijn. Denk bijvoorbeeld aan: op-af slagen in fondskoersen, dividendkosten, bewaarloon of btw.

Investeer wat je kunt missen

Het is verstandig om slechts een bedrag te investeren dat je kunt missen en bereid bent om te verliezen. Investeren is op eigen risico. Je kan geld verdienen, maar ook verliezen.

Wil je beginnen met Index beleggen, klink dan op deze link. Maar doe vooral  je eigen onderzoek, lees nieuwsartikelen en bekijk de verschillende opties. Ontdek hoe beleggen met InDelta werkt.

Klaar om te beginnen

InDelta is een eenvoudige manier om te investeren in indexfondsen. Ben jij ook geïnteresseerd om te gaan investeren met InDelta. Ga dan naar de website: https://www.indelta.nl/ . Mocht je meer willen weten over het investeren over passieve inkomsten met cryptocurrency? Lees dan onze andere blog over Passieve inkomsten met staking. 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

zegel beleggen